Linkek a témában:
Adalekanyag.lap
Ezen az oldalon számos érdekességet olvashatsz az élelmiszeripari adalékanyagokról. A hiteles forrásból származó általános információkat éppúgy megtalálod, mint az adalékanyagok nagyobb csoportjainak ismertebb képviselőit. Jó böngészést mindenkinek!
A nagymama föztje
Az őszibarack éréséig célszerű az epret lefagyasztva tárolni.
A 100 ml baracklikőrt 100 g eperrel is helyettesíthetjük
Bodza és egyéb szörpök, lekvárok készítése - fórum
Az érett, frissen szedett és megmosott gyümölcsöt kimagozzuk, összezúzzuk, és kétmaréknyi törött magot is keverünk hozzá. Uborkásüvegbe tesszük és meleg helyen 5-6 napig érleljük, majd átszűrjük, a gyümölcshúst kinyomkodjuk és az így nyert lét lemérjük. Minden literhez 1 kg cukrot és 1-2 citrom kifacsart levét adjuk, jól elkeverjük és 10 percet főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, lezőárjuk és száraz gőzbe tesszük
Cukrász.lap
Az oldal a cukrászattal kapcsolatos linkeket gyűjti össze.Többek között a cukrász képzéssel foglalkozó iskolák,cukrászdák,szerepelnek az oldalon,de megtalálhatók a cukrászatokat kiszolgáló gép és alapanyag forgalmazó cégek oldalainak linkjei is.
Cseresznye lekvár
A piros bogyós gyümölcsök (cseresznye, ribizli) magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalommal rendelkeznek! A tápanyagszámítás a teljes mennyiségre vonatkozik!
Csipkebogyó lekvár
A csipkebogyót megtisztítjuk, megmossuk, kettévágjuk, magjait kiszedjük. Az üvegeket alaposan kimossuk, hagyjuk lecsepegni.
Még egyszer megmossuk a csipkebogyót, lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Kb. 45 percig puhára főzzük. A csipkebogyót a vízzel együtt egy szitán átpasszírozzuk (kb. 80 dkg gyümölcsmasszára van szükség). A masszát elkeverjük a zselírozó cukorral (ugyanannyi cukrot vegyünk, ahány dkg a gyümölcspép). Beleöntjük a citromlevet, a gyömbért. Kevergetve felforraljuk, és 4 percig rotyogtatjuk. A habját leszedjük. Azonnal üvegekbe töltjük, lezárjuk, kb. 5 percre fejtetőre fordítjuk, és hűvös helyentálaljuk.
Eper, meggy és körtelekvár
3 különleges lekvár recept amelynek a nagymama is örülne!
Ezt fald fel!: lekvár
A feleségemmel mindketten otthonosan mozgunk a konyhában. Szeretünk sütni, főzni - én leginkább főzni -, és új ízeket kipróbálni. Amikor csak lehet, ketten készítjük az ételeket. Szeretünk kísérletezni az ízek kombinálásával, és persze a merészségek nem mindig váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, de azért az esetek többségében elégedettek vagyunk...
Fahéjas almalekvár
Egyszerű és nagyszerű almalekvár recept képekkel az elkészítésről.
Feketeerdő lekvár (csokis-cseresznyés)
étcsokoládéval dúsított meggyes, és cseresznyés lekvár recept, tartósítószer mentes
Gyümölcsök télire
A befőttek, lekvárok eltevésénél ép szájú üveget és vagy csak fémtetőt, vagy celofánt használjunk, a kettőt együtt ne. Lezárás előtt töröljük le az üveg száját, a lezárt üvegeket pedig azonnal tegyük „szárazdunsztba”. Csak a feszesre beszívódott tetejű befőttek tarthatók el évekig.
Ízletes lekvár receptek
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár (19 db recept)
Konyha.lap
Minden, ami a konyhában megtalálható: konyhabútor, konyhagépek, konyhafelszerelés, étkezőbútorok, konyhai világítás, burkolatok.
Ha még készül a konyha, segít a Konyhatervezés doboz.
A főzéshez receptek, szakácskönyvek, magazinok.
Ha nincs ideje főzni, nézze meg az Étel- és italrendelés témát.
Mámorító citruslekvár
Kaldeneker György médiaszakács weboldala: receptek, fotók, ötletek
Online főzős ingyenes játékok
Ha szeretsz játszani és főzőcskézni,akkor ez a te helyed! Ingyenes online főzős játékok a böngésződben!A legjobb játékok várnak rád!
Paradicsom lekvár
Ki kell használni, minden lehetőséget, hiszen a kamra polcainak tartalma nagyban befolyásolja életünk minőségét. És az egészségünk megtartásához nélkülözhetetlen az általunk elkészített tartósító és adalékmentes konzerv